Oamenii sunt reticenţi în privinţa locurilor de muncă temporare, de aceea puţini apelează la ele
Totuşi, peste 60% dintre cei care apelează la posturile temporare ajung să încheie un contract pe o perioadă nedeterminată
În momentul de faţă există numeroase persoane care îşi doresc să obţină cu orice preţ un loc de muncă stabil, dar angajatorii care fac recrutări sunt prea puţini. O alternativă la această situaţie ar fi joburile temporare care pot duce către un contract pe perioadă nedeterminată. Când vine vorba de un job temporar românii sunt într-o oarecare măsură reticenţi, dar în cazul acestor posturi există şi avantaje certe. "Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă reprezintă o soluţie ce conduce la acumulare de experienţă într-un nou loc de muncă, formare profesională, paritate de tratament faţă de ceilalţi angajaţi şi, de ce nu, angajarea pe perioadă nedeterminată. Statistica ultimilor ani arată că peste 60% din angajaţii temporari au fost preluaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată la sfârşitul misiunilor", a declarat pentru Curierul Naţional, Cristina Rădulescu, preşedinte Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).
Este drept că există şi categorii ce îşi doresc o astfel de relaţie de muncă, un exemplu fiind studenţii care doresc să muncească numai pe perioada vacanţelor.
Joburile temporare ajută la crearea de noi locuri de muncă
Potrivit afirmaţiilor preşedintelui ARAMT, faptul că munca temporară reprezintă o derogare de la regula contractului de muncă pe perioadă nedeterminată, chiar şi la un grad de penetrare de 3%, această instituţie nu aduce prejudicii pieţei muncii, ci din contră, contribuie la flexibilizare şi creare de noi locuri de muncă.
"Munca temporară constituie astfel mecanismul ce răspunde necesităţii oricărei companii în asigurarea echilibrul