În timp ce administrația locală stă calmă că a rezolvat problema furnizării căldurii în sistem centralizat, practic lucrurile nu sunt atât de simple. Asta din cauza datoriilor pe care le are CET Energoterm Reșița. Conducerea SC Auacaraș SA susține că nu va furniza materia primă până când societate de termoficare nu își plătește datoriile.
Administrația locală a găsit o soluție pentru furnizarea căldurii în sistem centralizat. Alternativa țevii „buclucașe”, care alimentează CET Energoterm cu materie primă pentru producerea apei calde menajere și căldurii, este renunțarea temporară la sursa respectivă și preluarea apei de la SC Aquacaraș SA, societate care se află în subordinea consiliului local. „Până când rezolvăm problema cu noua țeavă, preluăm apa de la societatea noastră pentru că este posibil și acest lucru. Prețul este puțin mai ridicat, dar nu putem lăsa oamenii în frig”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.
Căldură condiționată de plata restanțelor
În timp ce, teoretic, problema este rezolvată, tehnic societatea care produce apa pune condiții foarte clare, înainte de semnarea oricărui contract. „Nu am primit nicio înștiințare despre această problemă. CET Energoterm are datorii la noi de 1,6 milioane de lei. I-am somat ca mâine să se prezinte la conciliere. Înainte să le furnizăm apa pentru căldură, trebuie să își achite datoriile. Măcar o parte dintre ele”, precizează directorul SC Aquacaraș SA, Anatolie Liber.
Elevii rămân în frig
Iarna bate la uşă, dar căldura nu are cum să ajungă în şcoli sau în case. S-a ajuns în această situaţie din cauză că administraţia s-a trezit prea târziu să rezolve problema ţevii care alimentează cu combustibil CET Energoterm. Sute de copii care învaţă în şcoli, dar şi cei 5.000 de reşiţeni abonaţi ai CET Energoterm riscă să rămână în frig din cauza aleşilor local