Sa faci o friptura pe gratar nu este ceva chiar simplu, mai ales daca vrei sa fie una reusita. In cazul in care nu esti atent la detalii iti iese un preparat mediocru; nu are un gust rau, dar nici nu impresioneaza. Daca te straduiesti putin insa poti realiza ceva de care toti cei care gusta sa fie incantati. Ba chiar sa afirme ca le-ai oferit o experienta culinara unica.
Iata care sunt cele mai mari greseli in capcana carora poti sa cazi atunci cand faci gratar, potrivit Mens Health.
1. Sa nu cureti gratarul de fiecare data
Daca nu cureti gratarul dupa fiecare folosire calitatea fripturii pe care o faci va avea de suferit. Reziduurile care se acumuleaza in timp in fisurile minuscule ale vergelelor gratarului pot face carnea sa se lipeasca, stirbind rezultatele eforturilor tale de a forma o crusta bucatii de carne.
De aceea, dupa ce ai terminat friptura, ai grija sa cureti gratarul cu o perie sau un burete de sarma, cat inca mai este cald. Apoi aplica un strat de grasime care sa il protejeze pana la urmatoarea utilizare.
2. Sa inabusi orice flacara ce depaseste nivelul gratarului
Aici este foarte important sa faci o diferenta intre flacarile bune si cele rele. Multe persoane se grabesc sa inabuse orice flama care depaseste nivelul gratarului, insa e bine de stiut ca unele dintre acestea pot adauga un plus de savoare fripturii.
Mai exact, daca este vorba de flacari care sunt insotite si de un fum dens atunci acestea trebuie clar stopate deoarece ard carnea. Daca vezi insa flacari ce ies dintr-o bucata mica de grasime (chiar si cand e vorba de peste), atunci poti sa le lasi deoarece dau un gust mai bun (cu conditia sa nu devina prea mari, desigur).
3. Sa fii econom cu sosul
Daca ungi carnea cu sos doar dupa ce ai luat-o de pe gratar, vei pierde o savoare deosebita. C