În Ungaria continuă operaţiunile de curăţare a zonei poluate cu noroi roşu toxic, după deversarea accidentală a peste un milion de metri cubi de alumină. Scene de tristeţe şi disperare, maşini tamponate, vegetaţie distrusă şi străzi goale, cu case "revopsite" în roşu - acestea sunt urmările deversării de noroi roşu, foarte toxic, din Ungaria.
În Ungaria continuă operaţiunile de curăţare a zonei poluate cu noroi roşu toxic, după deversarea accidentală a peste un milion de metri cubi de alumină.
Guvernul ungar a decretat stare de urgenţă în vestul ţării, după această "catastrofă ecologică", ce ameninţă fauna şi flora din jurul Dunării şi a provocat deja moartea a patru persoane şi rănirea altor 123.
Scene de tristeţe şi disperare, maşini tamponate, vegetaţie distrusă şi străzi goale, cu case "revopsite" în roşu - acestea sunt urmările deversării de noroi roşu, foarte toxic, din Ungaria.
Un reporter al AFP, aflat la faţa locului povesteşte cum în afară de copaci, toată vegetaţia a fost culcată la pământ şi totul este acoperit de noroiul roşu coroziv.
Între timp, lucrările de curăţare continuă în zona poluată din vestul Ungariei, unde noroiul roşu a ucis patru persoane şi a rănit peste 120. Alte şase persoane sunt date dispărute.
Peste cinci sute de membri ai Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor, precum şi soldaţi, dar şi experţi ai uzinei de alumină MAL, proprietara rezervorului au fost mobilizaţi, pentru a opri răspândirea noroiului roşu toxic, înainte ca acesta să ajungă în afluenţii Dunării.
Substanţa care s-a scurs din rezervor are proprietăţi caustice şi conţine metale grele, provocând arsuri şi iritaţii ale ochilor, dar nu este radioactiv şi nu conţine cianură, au anunţat autorităţile.
Locuitorii din satele afectate se vor putea întoarce pentru câteva ore miercuri, pentru a-şi recupera unele bunuri. Andr