Şeful Biroului de Ordine Publică a ajuns să-şi cunoască oamenii de-a lungul timpului, iar acum ştie exact ce misiune să încredinţeze fiecăruia. Ţelul său în anii adolescenţei a fost să devină poliţist iar pentru asta, imediat după liceu, s-a înscris la Şcoala de subofiţeri de poliţie de la Câmpina, pe care a absolvit-o în 1993, primind gradul de sergent major.
Şi-a dorit mai mult pentru carieră, iar în 1996 a intrat la Academia de Poliţie „A. I.Cuza", la cursuri fără frecvenţă. A absolvit în 2002 şi în acelaşi an, în august, a intrat în corpul ofiţerilor.
Consideră că baza carierei sale o reprezintă cei 12 ani de activitate la posturi de poliţie din judeţ - trei ani ajutor şef de post la Măraşu, şase ani la Tichileşti, un an a fost ofiţer la „judiciar" la Ianca şi alţi doi ani ca şef de post în comuna Viziru, unde, ca şef de centru zonal, a avut în subordine posturile de poliţie din şapte comune.
Portret: Ilie Mogoş este şeful mecanic care are grijă de bătrâna navă „Borcea” din Brăila
„Munca la postul de poliţie este cea mai grea şi acumulezi cunoştinţe din tot ce înseamnă activitatea de poliţist. Acolo faci şi evidenţa populaţiei, faci şi judiciar, ordine publică, circulaţie, faci orice. 12 ani de post de poliţie mi-au prins foarte bine", consideră subcomisar Constantin Gheorghe.
Eforturi pentru siguranţa publică
În ianuarie 2006 a fost încadrat la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, ca ofiţer specialist I, până în martie 2008, când, în urma unui concurs, a fost numit la comanda Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban.
Acum are ca atribuţie principală organizarea dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi celelalte formaţiuni din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila.
Este foarte mulţumit de