Ţara noastră trebuie să îşi bazeze creşterea viitoare pe alţi factori decât cei fiscali
PwC propune reducerea numărului de contribuţii şi adoptarea legislaţiei în domeniul holdingului
Haosul financiar din România, cauzat în parte de numeroasele modificări aduse Codului Fiscal în dorinţa guvernanţilor de a găsi "soluţii viabile" pentru revigorarea economiei, a pus pe gânduri autorităţile europene. CE a arătat că România nu mai poate concura cu alte ţări în ceea ce priveşte costurile, cel puţin până când autorităţile de la Bucureşti nu vor găsi o strategie care să ne pună cu adevărat pe picioare. Dar nu prin colectări excesive la buget, ci prin relansarea economiei.
"Criza economică a epuizat orice şansă de indulgenţă fiscală. În plus, România a avut şi continuă să aibă o situaţie fiscală foarte dificilă. Competitivitatea în ce priveşte costurile a scăzut şi România nu poate concura cu economiile emergente în ceea ce priveşte avantajul costurilor. Aceasta înseamnă că România trebuie să îşi bazeze creşterea viitoare pe alţi factori", a declarat, citat de Mediafax, Joost Kuhlmann, director al CE.
El a arătat că autorităţile de la Bucureşti trebuie să găsească mai multe resurse pentru a se asigura că mai multe persoane sunt active pe piaţa muncii, concomitent cu protejarea persoanelor sărace şi defavorizate, şi a insistat asupra faptului că schimbarea în cadrul administraţiei publice este indispensabilă pentru realizarea acestor reforme.
Oficialul Comisiei Europene, director la Unitatea pentru Finlanda, Bulgaria şi România din cadrul Directoratului General pentru Economie şi Finanţe, a participat, ieri, la o conferinţă privind analiza funcţională a administraţiei publice, organizată la Palatul Victoria, unde a vorbit despre problemele identificate în cazul serviciilor publice.
Cinci măsuri de îmbunătăţire a mediului d