Dacă în anii trecuţi o locuinţă din Pipera avea mare căutare, în prezent, tentaţia pentru această zonă s-a diminuat destul de mult. Explicaţiile specialiştilor imobiliari arată că motivele sunt starea precară a infrastructurii în anumite zone, accesul dificil şi construirea fără un plan bine pus la punct care a dus la o aglomerare urbanistică necontrolată.
La o scurtă plimbare prin Pipera, ni se arată multitudinea de anunţuri cu locuinţe la vânzare. Chiar dacă valorile cerute iniţial de proprietari sunt destul de mari, totuşi, la negociere, aceştia scad drastic din preţ, mai ales dacă se plăteşte cash. Ieftinirea proprietăţilor nu a adus însă şi creşterea de tranzacţii la care se aşteptau proprietarii din această zonă. Unul din motive ar fi infrastructura, care chiar dacă în ultima perioadă a început să se dezvolte, lasă de dorit în anumite subzone ale cartierului.
În plus, în Pipera, deşi s-au realizat şi complexuri comerciale, dispensare, spaţii de birouri etc., s-a construit haotic, fără un plan urbanistic bine pus la punct, ceea ce a făcut ca, în prezent, aglomerarea să fie foarte mare. „În momentul de faţă există o reticenţă a cererii pentru zona Pipera deşi, din ce în ce mai mulţi proprietari au început să facă corecţii la preţ prin diminuarea acestora. Cei care cumpără locuinţe în această perioadă îşi doresc zone mai aerisite şi mai dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii.", afirmă Violeta Anghel, Marketing Manager Real Time.
Preţurile caselor mai mici cu 30%
Casele vechi din cartier sunt cele construite în vatra veche, fiind amplasate pe terenuri cu dimensiuni care variază între 200-500 mp, au suprafeţe utile cuprinse între 50-70 mp şi dispun de curţi individuale sau la comun. În general, sunt locuinţe cu două, trei sau patru camere, la care se mai adaugă o bucătărie şi au un regim de înălţime care este redus la par