Manifestarea a fost botezată „Cârciuma din Bătrâni".
Muzeografii sibieni ai Complexului Naţional Muzeal Astra scot din nou la lumină, după ani de absenţă, o tradiţie bahică specifică zonei la început de Brumărel. Cârciuma din Bătrâni va fi gazda unei mustării tradiţionale, în acest sfârşit de săptămână. Amatorii de must vor putea gusta delicioasa licoare produsă de podgoriile Ciumbrud, din judeţul Alba. Mustul va fi produs chiar în faţa vizitatorilor, în fiecare zi, între orele 11 şi 21. Dar cum mustul merge mai bine cu ceva de ronţăit, sibienii se vor putea delecta cu tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă, şi pastramă de oaie sau cocoloaşe cu brânză de burduf. „Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese", spune Mihaela Gherghel, muzeograf în cadrul CNM Astra. Iar dacă mustul nu este suficient, reprezentanţii podgoriei vin la Sibiu cu nenumărate vinuri de masă.
Manifestarea a fost botezată „Cârciuma din Bătrâni".
Muzeografii sibieni ai Complexului Naţional Muzeal Astra scot din nou la lumină, după ani de absenţă, o tradiţie bahică specifică zonei la început de Brumărel. Cârciuma din Bătrâni va fi gazda unei mustării tradiţionale, în acest sfârşit de săptămână. Amatorii de must vor putea gusta delicioasa licoare produsă de podgoriile Ciumbrud, din judeţul Alba. Mustul va fi produs chiar în faţa vizitatorilor, în fiecare zi, între orele 11 şi 21. Dar cum mustul merge mai bine cu ceva de ronţăit, sibienii se vor putea delecta cu tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă, şi pastramă de oaie sau cocoloaşe cu brânză de burduf. „Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau