Producătorii români vor putea să se organizeze mai eficient şi implicit să-şi pună în valoare produsele pe care le comercializează. Iată ce spune la RFI comisarul european pentru agricultură , Dacian Cioloş (audio), care a explicat beneficiile de care se vor putea bucura agricultorii autohtoni, din 2013, dată de la care va fi reformată politica agricolă comună. În acelaşi timp, subvenţiile directe vor creşte, dă asigurări comisarul Cioloş.
Producătorii români vor putea să se organizeze mai eficient şi implicit să-şi pună în valoare produsele pe care le comercializează. Iată ce spune la RFI comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, care a explicat beneficiile de care se vor putea bucura agricultorii autohtoni, din 2013, dată de la care va fi reformată politica agricolă comună.
„ Politica Agricolă Comună aşa cum va fi construită, sper eu, după 2013, o să ofere mai multe instrumente care vor permite şi unui stat membru ca şi România, să pună accentul şi pe partea de restructurare a fermelor mici şi mijlocii care pot să meargă şi spre o comasare dar şi spre o mai bună valorificare a produselor pe care le realizeaza dar şi să poată să orienteze o modernizare inclusiv a fermelor mari, pentru o mai bună organizare de piaţă şi o mai bună valorificare a produselor din producţia vegetală din fermele mari prin dezvoltarea sectorului animal din România, pentru că aici ştiu că există un potenţial încă bun. “
Comisarul Cioloş spune că agricultura românească are potenţial, dar mai sunt necesare măsuri în acest sector vital economiei româneşti.
"Potenţial de piaţă există şi în sectorul de oleaginoase şi cel animal, cred că importantă este însă organizarea pieţei la nivel naţional, local, pentru a putea da o perspectivă agricultorilor".
În aceeaşi măsură e nevoie de consultanţă, venită din mediul privat sau de stat dar şi o formare profesiona