Botoşăneanul lucrează ca asistent la Spitalul de Copii, însă este foarte apreciat ca interpret de muzică uşoară. Şi-a început activitatea artisitcă la Casa Tineretului din Botoşani pe când avea doar 11 ani.
A fost remarcat de profesorul Dumitru Diaconu, care l-a transformat în interpret de muzică uşoară.
„Încă de mic am avut ocazia să concurez la diferite festivaluri locale şi din ţară. Am reprezentat cu cinste, spun eu, instituţiile de cultură din oraş şi am reuşit să cuceresc publicul cu melodiile cântate de mine“, povesteşte Emil. Prima sa slujbă a fost ca profesor suplinitor de muzică la Casa de Copii din Truşeşti. Apoi a urmat cursurile Şcolii Postliceale Sanitare, deşi ar fi vrut mai degrabă să încerce la Conservator.
Compozitor din joacă
În paralel cu şcoala s-a ţinut şi de muzică şi a descoperit că este în stare să compună. „La început a fost o joacă, dar mai apoi am prins curaj şi am compus melodii şi texte pentru ele. În 1995 am participat în calitate de compozitor şi textier la Festivalul de la Mamaia cu piesele «Vino seara» şi «La plecarea ta»“, precizează Emil.
Ambele piese au fost de dragoste şi, chiar dacă nu a obţinut niciun premiu, Emil nu s-a descurajat, mai ales că a fost apreciat de compozitorul Marius Ţeicu şi interpretul Gabriel Dorobanţu.
Până în prezent a a compus 27 de piese de dragoste şi dance, dar nu a reuşit să-şi scoată niciodată un album, din motive financiare. „Piesele sunt apreciate unde le cânt şi oamenii ar vrea să le asculte şi de pe CD. Deocamdată nu pot să-mi scot albumul pentru că îmi trebuie cel puţin 7.000 de lei, bani pe care nu-i am“, a precizat compozitorul.
Pentru a face rost de bani, Emil s-a decis să-şi caute de muncă în străinătate, unde un asistent de fizioterapie poate câştiga şi până la 2.500 de euro pe lună.
Profil
Născut: