Oana a fost jefuită pe stradă, luni seară, în cartierul Băneasa din Bucureşti, hoţii furându-i din poşetă mai multe bunuri, printre care şi un card. Au trecut câteva ore până când victima a anunţat banca şi a solicitat blocarea cardului. Timpul a fost suficient pentru ca hoţii să folosească banii. Peste o mie de euro au dispărut din contul femeii, după cum ne-a relatat Oana ieri. Banii au fost plătiţi online, prin intermediul unor site-uri. Cum a fost posibil? Hoţii nu deţineau totuşi codul PIN. Specialiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au explicat, pentru gândul, că Oana este unul dintre sutele de bucureşteni care, în ultimele zile, au reclamat furtul banilor de pe card. Poliţiştii ne-au explicat apoi ce metode folosesc cei care golesc cardurile furate şi mai ales ce putem face pentru a ne proteja.
Metodele hoţilor
Cel mai probabil, spun poliţiştii, în acest caz, hoţii au folosit site-uri care nu solicită date suplimentare de siguranţă la utilizarea cardului. Astfel, este suficient să completezi câteva câmpuri dintr-un formular online, cu datele existente deja inscripţionate pe card. Este vorba despre numărul cardului, data expirării, numele utilizatorului şi codul inscripţionat pe verso. Banca i-a furnizat, în cele din urmă, Oanei date despre site-urile către care au fost făcute plăţile şi despre sumele tranzacţionate. Victima a descoperit astfel că hoţii au plătit pentru serviciile unui site pornografic din Portugalia. Totodată, ea a solicitat băncii oprirea tranzacţiei, dar acest lucru i-a fost refuzat.
• "Avem multe astfel de cazuri în ultima perioadă. Sunt de ordinul sutelor", anunţă poliţiştii de la Crimă Organizată. "Numeroşi deţinători de carduri reclamă că au fost efectuate plăţi din conturile lor, deşi nu au achiziţionat bunurile sau serviciile respective. Cei mai mulţi sunt cei care au fost în vacanţe în străinătat