După 11 ani la Camera de Comerţ, a trecut la autoritatea care se ocupă cu evaluarea proiectelor, acum fiind directorul Agenţiei pentru Prestaţii Sociale.
După terminarea Facultăţii de Mecanică Fină la Bucureşti a avut parte de o surpriză de proporţii. A descoperit la avizierul instituţiei anunţuri pentru locuri de muncă vacante de inginer, toate cu menţiunea că nu se angajează fete inginer.
Astfel, a urmat un curs de analist programator şi s-a angajat informatician la Oficiul de Forţă de Muncă şi Şomaj din cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Brăila, unde a lucrat timp de doi ani.
Portret: Constantin Gheorghe ţine “în frâu” 176 de subordonaţi la Brăila
În iunie 1995 a început să muncească la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, ca inginer software în cadrul Departamentului Tehnoredactare - Design unde a lucrat la tehoredactarea ziarului "Mercur", iar apoi a devenit coordonatorul Sistemului de Informaţii de Afaceri al CCIA în cadrul Departamentului Strategii - Relaţii economice.
"Am lucrat 11 ani la CCIA Brăila. A fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii mele profesionale, poate cea mai frumoasă. Economia de piață începuse să se dezvolte şi IMM-urile apelau la serviciile CCIA pentru consultanţă şi training în diverse domenii care să le permită să-şi dezvolte afacerile", povesteşte Anca Vasiliu.
De la proiecte, la prestaţii sociale
La CCIA s-a ocupat şi de proiectele cu finanţare europeană în domeniul resurselor umane, scrise şi implementate de această instituţie.
Ilie Mogoş este şeful mecanic care are grijă de bătrâna navă „Borcea” din Brăila
A dat concurs la Unitatea de Implementare a Programului Regiunea Sud-Est în 2006 şi a obţinut un post de consilier superior.
În ianuarie 2007, când instituţia a căpătat personalitate juridică devenind Organismul Intermediar Regi