Şoferii din sectorul 4 ar putea fi nevoiţi să achite o taxă suplimentară de 50 de lei pentru a scăpa de vehiculele care le ocupă ilegal locurile de parcare. Sursa: AGERPRES
Chiar dacă-ţi plăteşti locul de parcare din apropierea locuinţei, acesta nu e chiar al tău. Suma anuală, cuprinsă între 70 şi 100 de lei, asigură doar "cazarea" maşinii de la orele 17.00-18.00 până în dimineaţa zilei următoare, şi nici atunci pe deplin: în Capitală cel puţin, "chiriaşii" de ocazie sunt amendaţi, însă maşina nu e ridicată.
Autorităţile din sectorul 4 încearcă să rezolve problema, dar riscă să intre într-o altă încurcătură: potrivit unui proiect de hotărâre de consiliu, orice maşină care blochează sau ocupă abuziv un loc de parcare de reşedinţă poate fi ridicată la orice oră, cu condiţia ca titularul locului să plătească o altă taxă, tot anuală, de 50 de lei, special pentru acest serviciu. Cu alte cuvinte, plătitorul de bună credinţă trebuie să scoată de două ori bani din buzunar pentru a beneficia pe deplin de locul său de parcare.
"Intrusul", ridicat în cel mult 30 de minute
În plus, proiectul prevede ca prin formularea "parcare abuzivă" să se înţeleagă atât oprirea, cât şi staţionarea unui autovehicul, nu doar pe locul de parcare, ci şi în faţa acestuia.
"Cererile de ridicare a autovehiculelor se primesc la dispeceratul Poliţiei Comunitare Sector 4, care are obligaţia să verifice dacă solicitantul a plătit, pe lângă taxa de parcare de reşedinţă, şi taxa specială de urgenţă. În cazul în care cererea respectă condiţiile, un echipaj format din poliţişti comunitari şi de la Rutieră, împreună cu angajaţii firmei de ridicat maşini, se va prezenta la solicitare. Timpul de prezentare nu poate fi mai mare de 30 de minute", se specifică în proiect.
Cât despre preţul suplimentar, "acesta nu e unul exagerat", consideră ofi