Judecătorul Ion Predescu, apropiat al PSD, a avut votul decisiv în privinţa declarării constituţionalităţii actului normativ. Sursa: CODRIN PRISECARU
Legea pensiilor a fost declarată, ieri, constituţională la limită. Votul decisiv a stat în mâna unui judecător susţinut de PSD, partid care a contestat de altfel actul normativ.
Judecătorul Ion Predescu, potrivit unor surse din interiorul Curţii Constituţionale a României (CCR), a considerat că legea este valabilă, alături de alţi patru magistraţi numiţi de actuala putere. Contrar aşteptărilor, judecătorul Zoltan Puşkaş, susţinut de UDMR, partid de guvernământ, a votat contra constituţionalităţii legii.
Un singur vot, cel al lui Ion Predescu, ar fi fost suficient pentru ca legea pensiilor să fie considerată la acest moment neconstituţională şi, astfel, să se întoarcă în parlament pentru dezbateri şi vot. Adică exact dorinţa partidelor de opoziţie.
Judecătorul Predescu a refuzat să-şi explice opţiunea. "Veţi afla cum am votat şi de ce am votat peste şapte-opt zile, când va apărea motivarea", a spus el. Prin votul său însă, Predescu a trimis legea direct spre promulgare, oferind PSD argumente să-şi pună în practică planurile de suspendare.
"Dacă preşedintele ţării îşi va pune semnătura pe o lege adoptată în mod fraudulos de Camera Deputaţilor, poziţia PSD este anunţată şi decisă. Vom folosi instrumentul politic şi constituţional pe care îl avem la dispoziţie: declanşarea procedurii de suspendare", a reiterat Victor Ponta, liderul PSD.
Citeşte şi: Ponta: Declanşăm suspendarea lui Băsescu, dacă va promulga legea pensiilorAnastase, către opoziţie: "Aţi cerut bani PDL ca să plecaţi din sală la votul pe legea pensiilor"Roberta Anastase, anchetată pentru fraudă la legea pensiilorCât l-a costat pe Boc votul la legea pensiilor
PSD aşteaptă mutarea lui Trai