Era cea mai logică și mai abilă modalitate de a scăpa de un scandal al suspendării, cel mai probabil inutil, dar consumator de resurse și nervi. Întoarcerea legii la Parlament pentru o chestiune de fond, pe care până acum președintele nu o ridicase: situația grea a femeilor din România. Băsescu spune că este un susținător al egalității între sexe, dar aici găsește că trebuie să existe în continuare o discriminare pozitivă. Ce-i drept, probabil că și tragicul eveniment din viața domniei sale i-a atras atenția asupra năpăstuitelor românce. Asta ar fi o explicație pentru contradicția dintre declarațiile lui Băsescu dinainte și de după votarea legii. Găsiți aici declarațiile președintelui referitoare la necesitatea egalizării vârstei de pensionare, din 21 septembrie.
Marchează însă la puncte în fața lui Ponta și a lui Antonescu, subliniind că nu se poate băga în treburile interne ale Parlamentului. Cum rămâne însă cu deficitul fondului de pensii, pe care ni l-a prezentat în ultimul an ca una din problemele majore ale României? Scăderea vârstei de pensionare pentru femei nu contribuie la adâncirea acestuia? Băsescu declarase chiar în Parlament că egalizarea vârstei de pensionare este o măsură necesară. Cu FMI nu se discutase în termenii în care fusese redactată legea?
Acum, puterea poate să păstreze în Parlament vârsta egală de pensionare pentru bărbați și femei, îndeplinindu-și astfel scopul cu care a redactat legea, iar Băsescu va recunoaște, resemnat, că nu mai are ce face, fiind nevoit să o promulge. Important e că a scăpat de scandalul suspendării.
Era cea mai logică și mai abilă modalitate de a scăpa de un scandal al suspendării, cel mai probabil inutil, dar consumator de resurse și nervi. Întoarcerea legii la Parlament pentru o chestiune de fond, pe care până acum președintele nu o ridicase: situația grea a femeilor din România. Băsescu spune că