20% dintre romani merg la medic o singura data pe an. Romanii nu se inghesuie la controalele medicale, 20% dintre acestia afirmand ca merg la medic doar o data pe an, iar 13% nu merg deloc la doctor, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru MedLife. 30% dintre romani se adreseaza medicului de 2-3 ori pe an, in timp ce 29% apeleaza la un doctor de 5-6 ori sau mai des. Cei mai atenti cu sanatatea lor sunt bucurestenii, care merg la medic de 5-6 ori pe an in proportie de 40%. Mai mult de jumatate dintre bucuresteni (52%) prefera sa se trateze in clinicile private, in timp la nivel national 44% dintre persoane opteaza pentru clinicile particulare, 51% aleg unitatile de stat, iar 5% au preferat sa nu raspunda, informeaza Romania libera.
Clinicile private, preferate de aproape jumatate dintre romani. Numarul romanilor care se orienteaza spre clinicile medicale private este in crestere, potrivit celui mai recent sondaj facut de IMAS. Obiceiurile privind utilizarea serviciilor medicale difera insa in Bucuresti, fata de restul tarii. La nivelul intregii tarii, 44% dintre persoane opteaza pentru clinicile particulare, in timp ce in Bucuresti cifra creste la 52%. Persoanele care aleg serviciile private in detrimentul celor publice au varste cuprinse intre 18-44 de ani, locuiesc in orase medii si mari (cu peste 50.000 de locuitori), au studii superioare si un statut social inalt, cu venituri de peste 750 de lei. Dintre furnizorii de servicii medicale private, cel mai cunoscut ramane Medlife, cu o notorietate de 4,13%, urmat de Biomedica - 3,75%, Medsana - 2,98%, Centrul Medical Unirea - 2,02%, Medicover si Romar cu 1,54, respectiv 1,44%, scrie evz.ro.
Zgomotul la munca afecteaza inima. Cei care lucreaza intr-un mediu cu un nivel ridicat de zgomot au un risc dublu de a dezvolta boli cardiace, au descoperit recent cercetatorii de la Universitatea "Columb