La o zi după ce președintele Băsescu a anunțat că trimite la reexaminare legea pensiilor pe motiv că pensionarea femeilor la aceeași vârstă cu bărbații ar fi nedreaptă, premierul Emil Boc a dat astăzi de înțeles, voalat, că nu are același punct de vedere.
Boc s-a ferit să-l contrazică pe Băsescu, însă a comentat că oricum „în 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare”, așa cum prevede în acest moment legea pensiilor. Elena Udrea pe de altă parte susține „categoric” varianta lui Băsescu.
După întâlnirea de la Brașov, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a avansat o nouă variantă: diferențierea vârstei pentru femei și bărbați până în 2014 și egalizarea după această dată, treptat, pentru a ajunge la 65 de ani în 2030.
Boc: „Parlamentul este suveran”
Ideea că acum sau peste câțiva ani prevederea privind egalizarea vârstei de pensionare va fi inclusă oricum în lege a fost repetată de Boc nu mai puțin de trei ori, înainte de a intra la întâlnirea cu miniștrii și primarii de comune ai PDL care are loc la Poiana Brașov.
„În 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. Dacă se face acum această decizie pentru 2030 sau se ia mai târziu aceasta este chestiune de oportunitate pe care o va stabili Parlamentul dacă acum sau se va aştepta în anii următori să se ia această decizie pentru 2030. Dar, în 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. În consecinţă, Parlamentul este suveran să ia această decizie de oportunitate. Punctul meu de vedere este că decizia rămâne la mâna Parlamentului. Repet, în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare, pentru că acesta este mersul lucrurilor în Europa şi în lume”, a susținut premierul.
Aceeași variantă a fost susținută ieri și de ministrul remaniat al muncii, Mihai Șeitan, iniț