Un adevărat festin care a încântat atât privirile, cât şi papilele gustative ale invitaţilor s-a ţinut ieri la Restaurantul Cornul Vânătorului. Cei mai buni bucătari din ţară, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Franţa au pregătit delicatese pentru invitaţi, la finalul competiţiei preparatele fiind degustate de juriu care a decis câştigătorii.
Concurenţii au avut de preparat un platou festiv şi un meniu gourmet. Printre preparatele care au putut fi admirate, dar şi gustate vă enumerăm câteva care cu siguranţă vă vor lăsa gura apă: terină de ficat de raţă în mantie de turtă dulce, supă cremă de dovleac parfumată cu chili şi praline de mânzat, jambon în aspic, pastetă de căprioară, moule de şuncă în aspic, căprioară în mantie de verdeţuri.
Purcel şi miel la proţap
Echipele de bucătari şi cofetari s-au întrecut în a inventa reţete noi şi delicioase, dar au vrut să impresioneze juriul format din maeştri ai artei culinare şi cu preparate tradiţionale, precum sărmăşuţe în foi de viţă sau miel şi purcel la proţap, care au stat la rumenit ce-i drept, câteva ore bune.
Marele premiu a fost câştigat de o echipă de bucătari piteşteni, cei de la Restaurantul Cornul Vânătorului, iar premiul de excelenţă şi originalitate a revenit Restaurantului Alcadibo. Juriul a mai acordat şi două premii pentru excelenţă şi calitate, unul fabricii de mezeluri Radic Star, iar ce de-al doilea patiseriei Star MD. Cei mai buni cofetari, respectiv câştigătorii locului I, II şi III au fost alese laboratoarele de cofetărie Isabelle Piteşti, Cornul Vânătorului şi Nicolae Niculae şi Ene Cecilia, din Brăila. Cei mai buni bucătari au fost desemnaţi cei de la Yly Food Timişoara şi Restaurantele Capitol şi Cara din Piteşti.
Premii excelenţă
Velvet Bulgaria – plachetă, 2 diplome şi 2 medalii
Krakujevac – plachetă, 3 diplome şi 3 medalii
Sabău Marin Timişoara