Consilierii locali reşiţeni s-au întrunit în şedinţă extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre care vizează realizarea unei conducte de apă, fără de care Cet Energoterm Reşiţa, singurul producător şi distribuitor de agent termic şi apă caldă din judeţ, nu mai poate asigura încălzirea şi apa caldă pentru cei 5000 de abonaţi, dar şi pentru instituţiile din subordinea Consiliului Local Reşiţa.
Conflict cu Uzina
CET a rămas fără apă industrială de câteva zile, deoarece un agent economic din oraş- Uzina de Construcţii de Maşini Reşiţa, nu a mai vrut să permită ca pe terenul lor să treacă conducta care alimentează CET Reşiţa cu apă rece. Conducta se află pe terenul respectiv de cel puţin 50 de ani, de pe vremea când totul era al statului şi nu se puneau asemenea probleme. Totuşi, pentru a o lăsa în continuare în stare de funcţiune, conducerea Uzinei de Construcţii de Maşini a cerut o sumă enormă şi greu de suportat de municipalitate - 130.000 de euro.
Cum banii ceruţi de Uzina Constructoare de Maşini pe o ţeavă veche de apă de cel puţin 40 de ani şi care este perforată în mai multe părţi li s-au părut autorităţilor reşiţene o sumă exagerată, primarul Mihai Stepanescu a hotărât întrunirea de urgenţă a Consiliului Local Reşiţa pentru a decide dacă realizează o altă conductă sau acceptă cumpărarea celei deja existente. Într-un final, forul decizional a hotărât realizarea unei noi conducte.
Investiţie de 120.000 de euro
,,Noua conductă va costa municipalitatea 120.000 de euro. Banii nu sunt însă o problemă, deoarece vor fi achitaţi din cei 22 de miliarde de lei vechi primiţi de la S.C. Menert ca urmare a retragerii Consiliului Local Reşiţa din proiectul Grupului Ecoterm" spune primarul oraşului, Mihai Stepanescu. În momentul de faţă, pentru furnizarea apei calde abonaţilor, Cet Energoterm a apelat la sursa de apă potabilă a oraşul