Costul intervenţiei este cuprins între 600 şi 1.200 euro, în funcţie de numărul zonelor faciale ce trebuie tratate
Cu timpul, structura facială îşi pierde din ţesutul adipos şi începe să capete un aspect slăbit. În plus, acţiunea nocivă a razelor soarelui, fumatul şi afecţiunile dermatologice grăbesc procesul de îmbătrânire a pielii.
Specialiştii în chirurgia estetică au găsit o nouă soluţie pentru a masca trecerea anilor. Potrivit chirurgului plastician Eugen Turcu, liftingul facial nechirurgical poate fi soluţia pentru a obţine un aspect mai tânăr al chipului, fără a te supune însă riscurilor intervenţiei clasice. "Liftingul facial tridimensional, nechirurgical, cu fire de suspensie, cunoscut şi sub denumirea de lifting de weekend, este o procedură ce se substituie liftingului clasic chirurgical. Liftingul de weekend este o metodă neinvazivă, ce se realizează cu anestezie locală, în maximum o oră, recuperarea fiind rapidă, respectiv una-două zile", a explicat dr. Turcu.
Liftingul de weekend nu lasă cicatrice
Liftingul facial clasic nu este lipsit de riscuri precum: afectarea nervilor feţei, cicatricele vizibile, tumefierea şi învineţirea zonei, durerea resimţită postoperatoriu. Specialiştii susţin că toate aceste efecte secundare nu apar şi în cazul liftingului de weekend.
"Pentru a obţine un aspect întinerit al feţei, cu ajutorul unui ac sunt introduse sub ţesutul facial firele de suspensie. Firele prezintă pe suprafaţa lor cârlige mici care au scopul de a susţine structura feţei şi de a ridica pielea lăsată. Firele sunt ascunse sub piele, iar inciziile sunt invizibile", menţionează dr. Turcu.
Mai mult, în timpul procedurii de lifting facial nechirurgical, medicul estetician poate realiza şi alte intervenţii necesare "ştergerii" ridurilor, respectiv corectarea şanţurilor faciale prin injectarea de substanţe de umplere a acestora