Înluna iulie a acestui an, patru dintre inspectorii şcolari despecialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean - AlissAndreescu,Doiniţa Apostol, Ismet-Nejdet Gevat şi Petre Purcărea savurau„victoria" după ce Tribunalul Constanţa le-a dat câştig de cauză înprocesul intentat ISJ.Este vorba de reîncadrarea în funcţie conform contractului demanagement, lucru care s-a şi întâmplat în fapt pe data de 26.07.2010.
Printre câştigătorii reîncadrării, după cum lesne se observă, este şi Aliss Andreescu, cea care câteva luni mai târziuurma să primească delegarea pe postul de inspector şcolar general.
Zilele trecute, pe adresa Inspectoratului a ajuns şi hotărâreaTribunalului, în original (n.r. Precizăm că reîncadrarea s-a făcut înurma unei grefe a hotărârii), caretrebuia înregistrată atât sub semnătura juristului ISJ cât şi a şefuluiinstituţiei, respectiv Aliss Andreescu. Cum probabil intuiţi,„generalul" a pasat responsabilitatea, realizând probabilîn cel de-al doisprezecelea ceas că se află nu doar într-o ipostazăpenibilă, ci şi într-un grav conflict de interese.
Degrabă, a dat dispoziţia convocării Consiliului de Administraţie alISJ cu unic punct pe ordinea de zi, discutarea oportunităţii formulăriiunui recurs la hotărârea dată de Tribunalul Constanţa în favoareainspectorilor şcolari. Oportunitatea a fost supusă votului celor 11membri ai CA-ului, iar rezultatul nu e greu de bănuit. Şase inspectoriau votat împotriva formulării unui recurs în acest caz, în timp ceceilalţi cinci s-au abţinut. Aşadar, cu unanimitate de voturi, ISJ aluat decizia să nu atace cu recurs un proces în care însuşişeful instituţiei este implicat, trecându-l probabil la capitolul -pierderi din oficiu. Interesant este faptul că din CA-ul ISJ fac parte,alături de Aliss Andreescu, şi ceilalţi trei colegi inspectori, toţifiind practic protagoniştii acestui proces care tinde să devină o fata