Chiar dacă mulţi călărăşeni nu-şi mai permit să meargă la restaurant, chinezul Li Yong Di nu se plânge de clienţi. Singurul restaurant chinezesc din oraş încă se menţine pe piaţă.
Patron şi bucătar, în acelaşi timp, Li Yong Di recunoaşte că şi afacerea sa a fost afectată de criză, dar doar într-o mică măsura. „Eu pun accent pe calitate şi pe diversitate. Aşa mi-am cucerit clienţii. Am preparate exotice, făcute din ingrediente aduse direct din China şi gătite ca la noi acasă“, a spus, zâmbind, bărbatul.
Pasiunea şi plăcerea de a găti s-a moştenit în familia sa, bărbaţii fiind cei care stau în bucătărie.,,Am venit în Călăraşi în 2001 şi am ales acest oraş deoarece aici nu exista nici un restaurant cu acest specific. Mă bucur că oamenii aleg să ne treacă pragul“ a spus Li Yong Di. Zilnic, 20-30 de clienţi
Chiar dacă recunoaşte că lucrurile nu mai merg aşa de bine ca înainte, patronul-bucătar spune că nu se dă bătut. „Vin în jur de 20-30 de persoane zilnic, asta acum de când cu criza. Înainte mergea un pic mai bine, dar nu mă plâng“ a precizat bărbatul.
Li Yong Di spune că de aproximativ un an bate vântul crizei şi în restaurantul său şi chiar dacă merg vânzările un pic mai prost decât în anii precedenţi, afacere se poate menţine pe piaţă.