Prin nepromulgarea Legii pensiilor, preşedintele a fragmentat o alianţă care devenea ameninţătoare. Sursa: VLAD STĂNESCU
Doar doi moguli şi un politician mai vor să-l suspende pe preşedintele Traian Băsescu. Cel de-al doilea politician, Victor Ponta, preşedintele PSD s-a retras din "combinaţie". Decizia şefului statului de a nu promula Legea pensiilor, deşi pare o concesie făcută opoziţiei care ameninţa cu suspendarea, nu a mulţumit întregul spectru de adversari. "Radicalii" rămân decişi pe suspendare.
Prima reacţie a venit din partea lui Dan Voiculescu, care i-a transmis scurt: "Traian Băsescu, de ce ţi-e frică nu scapi". Mogulul consideră că i-a fost frică de suspendare şi de aceea a trimis Legea pensiilor înapoi în parlament.
Liberalii s-au situat pe aceeaşi poziţie ca şi Voiculescu. Vicepreşedintele Mihai Voicu, trimis să exprime poziţia PNL, a vorbit, la o oră distanţă, chiar cu cuvintele mogulului. "Există o posibilitate ca decizia să fi fost luată sub spectrul fricii de suspendare. Îi transmitem preşedintelui: «De ce ţi-e frică nu scapi»", a spus Voicu.
Singurul lider politic care s-a arătat satisfăcut, chiar dacă doar "pe jumătate", a fost preşedintele PSD Victor Ponta. "Domnul Băsescu a găsit o motivaţie constituţională de a nu promulga Legea pensiilor. O motivaţie diplomatică şi politică ce are ca scop amânarea sau chiar soluţionarea unei crize politice majore şi chiar a unei crize de încredere majore", a spus Ponta.
Prin mutarea sa, deşi poate părea un semn de slăbiciune, Traian Băsescu a reuşit să obţină un avantaj tactic: i-a disipat pe adversarii săi politici. L-a scos pe Victor Ponta dintr-o "companie" în care a intrat mai degrabă forţat şi a întrerupt colaborarea acestuia cu Antonescu într-o alianţă ce începea să se sudeze.
Piruetele preşedintelui în jurul vârstei de pensionare @N