Sfantul Bonaventura
Despre reducerea artelor la teologie
Editura Univers Enciclopedic Gold
Volumul este traducerea integrală a opusculului scris de Sfantul Bonaventura în jurul anilor 1256-1269 la Universitatea din Paris şi reprezintă un arbore al ştiinţelor creat de sfant în prelungirea viziunii despre sistemul educaţiei propus în acel secol. Simultan, este şi o luare de poziţie în legătură cu disputele pariziene de la sfarsitul acelui secol privind tipul de adevăr angajat de diferitele ştiinţe particulare şi locul teologiei în domeniul cunoaşterii. Ediţie bilingvă. Ediţia a doua, revizuită. Traducere din limba latină de Horia Cojocaru. Tabel cronologic, note şi comentarii de Alexander Baumgarten.
Gary Chapman
Iubirea ca un mod de viaţă
Editura Curtea Veche
Cele şapte trăsături de care vorbeşte Chapman (cunoscut consilier matrimonial, autorul a 15 cărţi de mare succes) sunt: bunătatea, răbdarea, iertarea, smerenia, respectul, generozitatea, sinceritatea. Acestea, susţine Chapman, nu sunt doar sentimente abstracte sau intenţii bune, ci şi o serie de abilităţi pe care învăţăm să le punem în practică din momentul în care ne hotărâm să devenim nişte persoane cu adevărat iubitoare. Ele reprezintă însuşiri esenţiale şi realiste, care pot fi aplicate zilnic. Traducere din limba engleză de Daniela-Georgiana Arşinel.
Sfantul Bonaventura
Despre reducerea artelor la teologie
Editura Univers Enciclopedic Gold
Volumul este traducerea integrală a opusculului scris de Sfantul Bonaventura în jurul anilor 1256-1269 la Universitatea din Paris şi reprezintă un arbore al ştiinţelor creat de sfant în prelungirea viziunii despre sistemul educaţiei propus în acel secol. Simultan, este şi o luare de poziţie în legătură cu disputele pariziene de la sfarsitul acelui secol privind tipul de adevăr angajat de diferitele şti