Munte, aer curat, expediţii montane, peisaje care îţi taie respiraţia, turism rural şi produse culinare tradiţionale şi aromate. Pe toate le puteţi găsi în apropiere de Câmpulung , în comuna Rucăr, într-un adevărat colţ de rai.
Satul are cam 200 de locuitori și este situat pe valea superioară a Dâmboviței, între culmile estice ale Munților Iezer-Păpușa și Piatra Craiului. Săticul este cunoscut de localnici ca având trei zone distincte: Cojocaru, lângă Valea lui Ivan, Săticul de Sus între valea Largă și Valea Clăbucetului și Săticul de Jos între valea Clăbucetului și Valea Jugii. Inițial era un sat de ciobani, chiar un sătic, de unde şi denumirea actual, dar în zilele noastre micuţa localitate s-a "îmbogăţit" cu destule posbilităţi de cazare pentru turişti. Locul nu este unul aglomerat şi, tocami de aceea, este perfect pentru relaxare sau pentru cunoscătorii muntelui care vor să facă expediţii.
Excursie la Baraj
Străjuit de muntele Pecineagu şi de Iezer Păpuşa, pe Râul Dâmboviţa, în apropiere de Sătic, se află un baraj care oferă o privelişte de vis. "Ce m-a impresionat cel mai mult a fost deversorul pâlnie, o pâlnie uriaşă cu gâtul deasupra apei. În cazul unor ploi puternice, apa ajunge deasupra gurii pâlniei acţionând ca un soi de scurgere de urgenţă. Exista, tot pe Dambovita, dar aproape de Satic (Saticul de Jos), un baraj mai mic, însa deja acolo e sesizabilă prezenta oamenilor.", spune Tudor Vlad, unul dintre piteştenii care s-au îndrăgostit de zona respectivă.
Oportunităţi de cazare în zonă
Cazarea în zonă se poate face la pensiuni, moteluri sau cabane, cea mai cunoscută din zonă fiind Garofiţa Pietrii Craiului. Preţurile pornesc de la 50 de lei pe noapte pe cameră, iar din zonă se poate porni în expdiţii montane, pentru iubitorii alpinismului, se poate vizita barajul, şi se ajunge uşor la Peştera Dâmbovicioara. "Eu am fost iarna tre