Reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare Craiova spun că, dacă există solicitări din partea populaţiei, pot furniza căldură chiar din aceste zile. Sunt vizate unităţile de învăţământ şi cele spitaliceşti, dar şi asociaţiile de proprietari. „Există cereri pentru a furniza căldură, venite din partea unor şcoli şi grădiniţe din Craiova. Este vorba de Creşa nr. 1, Grădiniţa «Nicolae Romanescu», Spitalul «Victor Babeş» şi o asociaţie din centru. În momentul în care primim adresa, ne dăm acceptul şi furnizăm căldură. Şi asociaţiile pot face solicitări. Totul rămâne la latitudinea lor“, a spus directorul tehnic Nicolae Degeratu.
Mai bine îndură frigul decât să plătească facturi mari
Deşi în ultima săptămână mercurul a scăzut vertiginos în termometre şi temperatura abia a mai atins 10-11 grade Celsius pe timpul zilei, craiovenii preferă să tremure de frig în apartamente decât să ceară căldură. „Nici un locatar nu a venit să ne ceară furnizarea căldurii. În asociaţie avem mai mulţi pensionari şi oamenii se gândesc cu teamă la facturi. Când va fi furnizată căldură în tot oraşul, vom primi şi noi. Dar este totuşi prea devreme“, este de părere preşedintele Asociaţiei nr. 13 Calea Bucureşti, Marin Pleniceanu.
Alt impediment ar fi, spun reprezentanţii asociaţiilor, faptul că furnizorul de căldură al oraşului nu a încheiat încă probele la rece în toate cartierele. „În 1 Mai nu s-au efectuat probele la rece. Cu toate acestea, dacă oamenii ar solicita azi deschiderea vanelor, mâine ar fi căldură în apartamente. Dar, fără acceptul celor din asociaţie, eu n-am puterea să iau decizii“, a spus Victor Stamin, preşedintele Asociaţiei nr. 5 din cartierul 1 Mai.
Reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare Craiova spun că, dacă există solicitări din partea populaţiei, pot furniza căldură chiar din aceste zile. Sunt vizate unităţile de învăţământ şi