Peste 150 de vârstnici din toate colţurile ţării au aterizat joi în staţiunea Amara. Veniţi să se trateze de diferite afecţiuni, oamenii trebuie să se trateze acum şi de panică. Staţiunea este în carantină, după confirmarea unui focar de rabie în zonă.
Cei peste 150 de vârstnici care au primit bilete de tratament la Amara au ajuns încă de joi în staţiune. Foarte mulţi dintre ei nici nu ştiau că staţiunea se află în carantină.
Au aflat la faţa locului
Oamenii s-au panicat în momentul în care au aflat care este situaţia la faţa locului. Maria Maxinoiu (59 ani) suferă de osteoporoză şi a venit pentru băile curative cu nămol tocmai de la Iaşi. Înainte, femeia obişnuia chiar să hrănească patrupedele care stăteau cuibărite în faţa hotelului la care este cazată.
„Mie îmi place să mă plimb pe aleile din staţiune, pentru că e linişte şi mă relaxez. O să fiu cu ochii în patru, când mai ies afară, ca să nu mă muşte vreunul“, a spus femeia, cu precauţie. La fel de îngrijorat a fost şi călărăşeanul Gheorghe Jurju (88 ani). Bătrânul suferă de o afecţiune a picioarelor şi a ales staţiunea Amara tocmai pentru efectele curative ale nămolului. În urmă cu aproximativ trei ani, a mai fost muşcat de un câine.
„Eram pe bicicletă şi m-a apucat de picior. Acum, nici nu pot să merg, dacă sare vreunul pe mine mai mare, mă trânteşte la pământ“, se vaită vârstnicul.
Turiştii din staţiune, îngrijoraţi
Venită tocmai de la Vaslui, Ioana Sandu (59 ani) s-a cazat şi, apoi, a ales imediat să facă o scurtă plimbare pe străzile staţiunii. În momentul în care a făcut primii paşi pe alee, bătrâna Ioana s-a întâlnit cu alţi pensionari, care, fiind deja înştiinţaţi de focarul de rabie şi, implicit, starea de carantină instituită asupra staţiunii, au sfătuit-o să fie atentă pe unde merge.
De teamă ca nu cumva să păţească ceva, femeia