Ajuns la 80 de ani, “domnu Titi ceasornicaru” se gândeşte să vândă atelierul de pe Strada Gării, în care a lucrat neîntrerupt timp de patru decenii.
Giurgivean de cinci generaţii, domnu Titi a devenit ceasornicar datorită unui neamţ din Râmnicu Vâlcea, la care a stat în gazdă, în perioada anilor 1944-1949.
“La finalul războiului am ajuns cu familia la Râmnicu Vâlcea şi am locuit în gazdă la un ceasornicar, dl. Schulary, de origine germană. Era tare cumsecade, m-a îndrăgit şi, în timp ce urmam liceul, când veneam acasă, mă învăţa ceasornicăria. Spunea că o să-mi prindă bine. Şi a avut mare dreptate!”, spune cu recunoştinţă, de o viaţă, domnu Titi.
“Meseria, o brăţară de aur”
Când a revenit la Giurgiu, după ce şi-a făcut armata, domnu Titi şi-a deschis un atelier de ceasornicărie, pe Strada Gării, la numărul 36, unde a lucrat ca particular din anul 1954 până în 1960, când a trebuit să intre în cooperaţie. Atunci s-a mutat în atelierul în care lucrează şi în prezent, la numărul 70. “Şi ca particular, şi în cooperaţie, mi-a mers bine, ca ceasornicar. Am fost întotdeauna corect şi parolist şi meseria s-a dovedit, cu adevărat