Ne place sau nu, deja miroase a iarna, iar asta nu inseamna numai zapada, sarbatori si bucurii, ci si raceli si infectii inerente anotimpului rece.
Aceste neplaceri pot fi evitate, daca stim si vrem sa ne hranim corespunzator, daca ne luam noi insine masuri de aparare a organismului, pentru ca se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi.
V-ati intrebat vreodata de ce oamenii de la tara racesc foarte rar? De ce rezista ore intregi sa munceasca afara, in frig sau pe ger? Oamenii de la tara mananca mult usturoi si ceapa, antibiotice naturale oferite cu generozitate si fara reteta, in bunatatea ei, de mama natura.
Aceste condimente iuti, ceapa si usturoiul, cresc temperatura interioara a organismului, il energizeaza, ii dau putere si rezistenta.
Nu ocoliti ceapa si usturoiul. Imunizati-va natural, luati masuri impotriva infectiilor si racelilor specifice iernii cu produsele care sunt ieftine, la indemana oricui si care nu nu au efecte secundare.
Consumati-le ca atare sau in mancare gatita. De mirosul neplacut puteti scapa usor mestecand un fir de patrunjel sau spargand in gura o boaba de cafea.
Si tineti minte ca orice aliment - mar, usturoi, cartof etc. - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.
Propolisul este si el recomandat pentru prevenirea infectiilor, mai ales sub forma de tinctiura de propolis. Se gaseste de cumparat in piata, la oamenii care vand miere de albine sau la magazinele de produse naturale.
Dar cea mai buna tinctiura de propolis va fi cea preparata de noi, in casa, pentru ca avem tot interesul sa respectam cantitatile necesare si timpul necesar pentru macerare.
Dati copiilor zilnic tinctiura de propolis, cate 10 pic