Manager şi membru al legendarei trupe Phoenix, Ionuţ Contraş a început de la zero – cablaje şi acordarea unui instrument. Primul său „copil” a fost albumul „Baba Novac” pe care l-a produs în anul 2005.
În ultimul an de facultate, când profesorul său de gimnastică l-a forţat să se prezinte la o preselecţie pentru un spectacol de balet, Ionuţ Contraş nu şi-a imaginat până unde îl va duce această experienţă.
„Coregrafa Adina Cezar a venit la profesorul meu, fiindcă avea nevoie de sportivi – băieţi – pentru un spectacol. Am zis că în niciun caz, când auzi cuvântul balerin îţi vin în minte tot felul de prejudecăţi. Dar când am ajuns în sală şi am văzut cele şase balerine care o însoţeau pe coregrafă, golan cum eram pe vremea aceea, pe fruntea mea a scris balerin pe viaţă”, îşi aminteşte el amuzat.
A dansat în „Cantafabule”
În următorii şase ani, Ionuţ a fost angajat balerin cu carte de muncă la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” şi a dansat în 300 de spectacole, prin toată lumea.
În 1998, în timupl unor repetiţii, în sala de dans a intrat Nicu Covaci. „Avea nevoie de dansatori pentru turneul «Cantafabule». În trei zile am acceptat şi în trei săptămâni am plecat în turneu cu Phoenix”, povesteşte managerul actual al trupei.
La primul spectacol, la Constanţa, mâna de lucru care a montat scena şi echipamentele a „dispărut” după ce şi-a primit plata. „După concert n-a rămas nimeni ca să strângă echipamentele. De la 10 seara până la 5 dimineaţa am demontat toată scena în patru oameni, cu Nicu Covaci şi Manny Neumann”, spune Ionuţ. După turneu a părăsit trupa de dans şi a rămas alături de cei de la Phoenix.
Cei mai frumoşi ani, alături de formula „de vis”
Din cel care demonta scene, întindea cabluri, acorda instrumente, Ionuţ a devenit în 2004 managerul trupei. „Cei mai frumoşi ani ai mei au fost între 2004 şi 200