Pasiunea lui Rembrandt, Dali sau Grigorescu pentru artele plastice a prins viață și în monotonia Bărăganului. Liceul de Arte este o oază de culoare, talent, muncă și pasiune pentru tot ce înseamnă frumos.
Micii pictori de la Slobozia au reușit, de nenumărate ori, să fascineze lumea culturală a României prin lucrările lor, atât de bine segmentate și pline de vigoare. Instruiți de profesori de renume, elevii clasei de arte plastice a liceului „Ionel Perlea“ sunt de foarte multă vreme favoriţii concursurilor naționale de gen.
Într-o societate în care arta, cultura și tradiția au fost subjugate de kitch, penibil, sau suburban, la Slobozia valorile culturale se păstrează imaculate în interiorul unei clădiri în care unii elevi au ales să facă o carieră din materiile umaniste.
Un brand în România
Liceul de Artă „Ionel Perlea“ găzduiește clase de muzică, filologie, arte plastice și decorative sau secții de informatică-matematică. Un lucru aparte în acest mic univers educațional îl reprezintă atelierul de lucru al claselor de artă plastică. Situată la o distanță de 300 de metri de liceul propriu-zis, clădirea atelierului este una nouă, realizată și dotată după ultimele standarde în domeniu. „Din punct de vedere al bazei material, suntem unul dintre cele mai bune ateliere din România. Avem tot ce ne trebuie...ustensile, copii talentați și profesori experimentați. Sunt deficiențe din cauza sistemului adoptat de Ministerul Educației în domeniul artelor... Nu există o viziune clară în acest sens“, spune Gheorghe Petre, profesor de desen la Liceul de Arte.
Pe urmele lui Tonitza sau Saligny
Majoritatea celor care aderă la cursurile de arte plastice sunt copii care mustesc de talent și care nu concep ca viitorul lor să nu fie în mijlocul artei, indiferent că acest lucru însemnă pictură, grafică, design interior sau arhitectură. Exist