Îşi petrece timpul liber alături de copiii încercaţi de boli grave, cărora le citeşte poveşti sau le cântă, pentru a le îndulci şederea prelungită în spitale.
Elisa Pîrvu, medic rezident în anul al doilea în specializarea Igienă, câştigă lunar 740 de lei, ca angajată a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj. Cu toate acestea, atunci când închide uşa biroului unde lucrează, o deschide pe cea a copiilor greu încercaţi, internaţi în cadrul secţiei de Dializă a Clinicii Pediatrie II. Le cântă, le pictează feţele sau le citeşte poveşti. Şi asta, pentru a le culege măcar un zâmbet în lunga perioadă în care aceştia rămân internaţi. O face în mod voluntar, chiar dacă locuieşte într-un cămin, iar salariul trebuie să şi-l drămuiască meticulous de la o lună la alta.
„Mă îndurerează că există asemenea cazuri. Îmi oferă un sentiment de împlinire sufletească când ies din acel spital, chiar dacă sunt frântă de oboseală, cum rar poţi găsi. De aceea am ales să mă implic în acest proiect, fiind primul medic rezident care s-a oferit să fie voluntar, în loc să-mi iau al doilea job", a declarat Elisa Pîrvu.
Vindecă păpuşile copiilor de grădiniţă
Proiectul de voluntariat „Teddy Bear Hospital" în care tânăra este implicată a fost iniţiat de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, însă propunerea ca acesta să se extindă şi în saloanele copiiilor cu insuficienţă renală îi aparţine. „Foarte mulţi copii rămân cu sechele după o asemenea experienţă. Le e deajuns boala şi atunci noi, voluntarii proiectului, încercăm să le facem şederea de câteva luni, de multe ori, cât de puţin mai uşoară. Încercăm să-i consiliem şi pe părinţi. Câteodată ei sunt foarte copleşiţi de problemele copiilor. Cei mici nu trebuie să vadă asta pe faţa lor", este de părere medicul.
În cadrul proiectului, tânăra îi vizitează pe cei mici în grădiniţe, cu scop