Şase persoane din conducerea PSV Company (fostă Petrom Service) au fost arestate, azi-noapte, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Acuzaţiile: constituire a unui grup criminal organizat, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Sursa: REUTERS
Dosarul pe numele celor şase (Ionuţ Călinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciucă, Mihaela Nacu şi Sorin Mihai) este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Sorin Mihai este finul sindicalistului Liviu Luca, cel care a controlat Petromservice.
De altfel, Luca este cunoscut drept un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a depus mărturie în dosarul în care SOV este acuzat de favorizarea infractorului, după ce i-a trimis sume importante în Indonezia fugarului Nicolae Popa, urmărit internaţional deoarece are de executat o pedeapsă de 15 ani de închisoare în dosarul „FNI”.
Contracte fictive şi firme cu activitate inexistentă
Anchetatorii DIICOT au stabilit că „prin încheierea unor contracte fictive derulate de S.C. PSV Company SA (fostă Petrom Service SA) a fost retrasă în mod nejustificat suma totală de aproximativ 20 milioane lei, iar, pentru disimularea fondurilor încasate, învinuiţii au procedat la înfiinţarea a 18 societăţi comerciale în care aveau calitatea de asociaţi / administratori / împuterniciţi pe cont”.
În urma celor 18 percheziţii făcute în locuinţele acuzaţilor şi la sediile firmelor acestora, procurorii „au ridicat” mai multe laptop-uri, în care urmează să fie făcute percheziţii informatice, şi un pistol cu gaze, deţinut ilegal (fără autorizaţie şi fără permis).
În plus, ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei – care au lucrat în această anchetă – au explicat că, „în per