Dan Bittman, solistul trupei Holograf, vorbeşte despre concertele din comunism, despre cum a supravieţuit trupa 30 de ani, dar şi de ce nu a apucat să să căsătorească până acum. Artistul a copilărit într-o casă în zona Unirii, a moştenit de la tatăl său boemia şi simţul entertainmentului de la unchiul său.
Mai citeşte:
VIDEO John Lennon ar fi împlinit astăzi 70 de ani
Lady Gaga şi Yoko Ono au cântat pentru John Lennon
VIDEO Mick Jagger şi Scorsese fac un serial pentru HBO
Pregătiţi un spectacol mai special. Despre ce e vorba?
Pe 24 şi 25 octombrie vor fi două spectacole Holograf, într-adevăr mai speciale, pentru că vrem să facem ce am făcut acum 15 ani, şi anume un album unplugged. Şi vrem să punem ultimele piese pe care le-am scos în ultimii ani pe instrumente clasice - pian, chitară rece, să vedem ce iese.
Veniţi cu ideea asta pe o piaţă suprasaturată de sintetizatoare.
Piaţa muzicală la acest moment e îndreptată spre facil, lumea nu mai are răbdare, vrea repede, pe moment, să scoată bani, nu se mai face artă. Este bine că există concurenţă şi efervescenţă, dar totul e făcut facil.
Ai detectat şi talente?
O, sigur, sunt foarte mulţi. Cu multă imaginaţie, tinereţe, şi talent cu carul. Acum depinde foarte mult de şansa lor. 99% e şansă în meseria asta, după părerea mea. Poţi să cânţi cât de bine ai cânta, dacă nu ai noroc să te vadă persoanele care trebuie şi când trebuie, degeaba o faci.
Şansa ta care a fost?
A fost că am început într-o vreme când oamenii mai aveau timp să asculte, când nu exista furia asta cu apariţiile tv. Când am apărut noi, televiziunea nici nu dădea muzică rock, care ar fi putut constitui un pericol pentru regimul comunist. Şi atunci noi a trebuit să mergem din sat în sat, din oraş în oraş, să ne facem reclamă singuri. Şi