Migdalul provine din Asia Centrala de unde, mai apoi, a fost adus in Europa si cultivat in regiunile mediteraneene. Ca planta de cultura mai apare si in California, Pakistan si Iran. In Germania, migdalul se cultiva in podgorii pentru a fi ferit de frig.
La inceputul secolului al XX-lea, vindecatorul Edgar Cayce, supranumit "profetul adormit", recomanda bolnavilor de cancer sa manance zilnic cateva migdale, fructe despre care stia ca au puternice proprietati antitumorale.
Fructele migdalului sunt de forma alungita, ovale, acoperite de o coaja groasa. In interior, fructul are un sambure tare.
Specialistii au constatat ca migdalele contin proteine deosebit de valoroase pentru corpul uman, grasimi si acizi grasi esentiali, vitamine - A, B, E, F si minerale: calciu, clor, fier, zinc, magneziu, care energizeaza, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul.
Afectiunile in care migdalele actioneaza rapid si eficient sunt multe si unele deosebit de grave cum e cancerul.
O cura de migdale, cate trei-cinci fructe pe zi, dureaza 21 de zile cu o pauza de 10 zile dupa care se reia cura de 21 de zile.
S-a constatat ca un consum regulat de migdale reduce bolile cardio-vasculare, doza zilnica necesara fiind de 20 de grame pe zi.
Migdalele sunt recomandate si pentru imbunatatirea digestiei datorita cantitatii apreciabile de fibre alimentare pe care le contin. Fibrele echilibreaza tranzitul intestinal si stimuleaza detoxifierea organismului.
Migdalele sunt foarte bogate in calorii, de aceea specialistii nutritionisti ne sfatuiesc sa mancam pana la 40-50 de grame zilnic, daca vrem sa nu ne ingrasam.
Tot specialistii ne mai sfatuiesc sa mancam migdale crude si nu prajite deoarece, prin prajire, in migdale se formeaza o substanta nociva, numita acrilamida.
Despre uleiul d