Deşi are un parc auto generos, municipalitatea nu a reuşit să scoată vreun ban din autoturismele ridicate pentru că nu deţine certificatele de înmatriculare.
Dacia 1300, Mercedes, Skoda, Oltcit sau Opel, modele mai noi sau mai vechi, toate se găsesc în parcul de rable al Primăriei Bacău. Maşinile au fost abandonate de proprietari pe domeniul public, locul de unde agenţii locali încep să le vâneze.
„În momentul în care poliţistul identifică un astfel de autoturism este demarată procedura de înştiinţare a proprietarului. Îi lasă o somaţie pe parbriz în care este anunţat că se află în contravenţie, după care încearcă să ia legătura cu acesta“, explică Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău. Dacă nu reuşesc să dea de urma proprietarului, maşina este ridicată şi trecută pe o listă ca fiind fără stăpân. Ulterior, ajunge în patrimoniul municipalităţii printr-o dispoziţie dată de primar.
Refuzaţi în cadrul Programului Rabla
„Până acum avem peste 200 de maşini depozitate în curtea unei foste unităţi militare. Dacă în termen de 30 de zile de la ridicare maşina este revendicată, cel care solicită acest lucru trebuie să achite o taxă de 200 de lei“, a mai spus Podoleanu.
Până acum niciun băcăuan nu a cerut să i se restituie autoturismul luat din faţa blocului. Cu ograda plină de maşini mâncate de rugină, fără roţi sau motor, Primăria Bacău se gândeşte cum să recupereze măcar banii cheltuiţi cu ridicarea şi depozitarea lor. În primăvara acestui an, funcţionarii au iniţiat chiar un proiect prin care urmăreau să le valorifice prin Programul Rabla, dar au fost refuzaţi.
Băcăuanii, interesaţi de maşinile abandonate
„Am vrut să le dăm pe vouchere, dar ne-au cerut certificatele de înmatriculare ale autoturismelor. Noi nu le aveam pentru că nu am reuşit să dăm de proprietari. Până acum n-am re