Probleme grave se înregistrează în Ungaria, pe fondul poluării Dunării cu noroi roșu. O a doua inundaţie cu noroi roşu toxic, după cea care a provocat catastrofa ecologică din 4 octombrie este "probabilă", a declarat premierul ungar, Viktor Orban, sâmbătă, 9 octombrie. Între timp, autorităţile ungare au ordonat evacuarea completă a satului Kolontar, de teama unei a doua inundaţii cu noroi roşu toxic.
Probleme grave se înregistrează în Ungaria, pe fondul poluării Dunării cu noroi roșu. O a doua inundaţie cu noroi roşu toxic, după cea care a provocat catastrofa ecologică din 4 octombrie este "probabilă", a declarat premierul ungar, Viktor Orban, sâmbătă, 9 octombrie.
"Rezervorul este atât de distrus, încât este probabil ca acesta să cedeze a doua oară", precizează premierul, aflat la Ajka, regiunea afectată de dezastru.
"Dacă digul rezervorului cedează, se vor deversa cinci sute de mii de metri cubi. Mai multe fisuri sunt vizibile în partea de nord a rezervorului", informează prim-ministrul ungar.
Între timp, autorităţile ungare au ordonat evacuarea completă a satului Kolontar, de teama unei a doua inundaţii cu noroi roşu toxic.
Catastrofa ecologică produsă luni în Ungaria a provocat deja moartea a şapte pesoane. "Evacuarea din Kolontar a avut loc la ora șase, după ce s-a constatat slăbirea digului rezervorului numărul zece", spune un oficial local.
Experţii vor să construiască un nou dig, pentru a proteja orașul Kolontar, potrivit agenţiei de presă ungare MTI. Barajul, construit din pământ şi pietre va avea o înălţime de patru-cinci metri şi o lungime de 40 de metri. Construirea sa a început sâmbătă şi ar trebuie să se încheie în cel mult două zile.
Probleme grave se înregistrează în Ungaria, pe fondul poluării Dunării cu noroi roșu. O a doua inundaţie cu noroi roşu toxic, după cea care a provocat catastrofa ecologică din 4 octo