In secolul al XII-lea, botanistul-vizionar Hildegard von Bingen spunea despre chimenul dulce ca „poate aduce oricarei persoane echilibrarea intregului organism doar prin inhalarea fumului aromat rezultat din prajirea semintelor sau prin masarea corpului cu ulei esential din chimen dulce".
Chimenul dulce se foloseste pentru a aroma mancarurile din peste sau ciuperci, avand dublu efect: preparatele capata un gust deosebit, iar consumatorul lor le va digera cu usurinta. In India, dupa o masa bogata, toti mesenii mesteca seminte de chimen dulce si de anason, pentru a evita problemele digestive.
Sfat pentru mamici
Mamele care alapteaza pot completa masa bebelusilor cu cateva lingurite de infuzie neindulcita din chimen si anason (250 ml apa fiarta  seminte de chimen si anason, cate un varf de cutit din fiecare, lasate la infuzat 10 minute) la temperatura camerei.
Chimenul dulce are aceleasi proprietati diuretice cu ale patrunjelului. Infuzia prezentata poate fi bauta de trei ori pe zi de catre persoanele care au retentie de lichide sau de catre cei care sufera de artrita (alaturi de tratamentul recomandat de catre medic).
Specialistii in fitoterapie recomanda o cana pe zi din aceasta infuzie pentru imbunatatirea vederii, dar si pentru comprese aplicate pe ochii obositi sau iritati.
Exista si contraindicatii de folosire a chimenului dulce: doamnele insarcinate vor evita pe cat posibil folosirea acestuia.
In secolul al XII-lea, botanistul-vizionar Hildegard von Bingen spunea despre chimenul dulce ca „poate aduce oricarei persoane echilibrarea intregului organism doar prin inhalarea fumului aromat rezultat din prajirea semintelor sau prin masarea corpului cu ulei esential din chimen dulce".
Chimenul dulce se foloseste pentru a aroma mancarurile din peste sau ciuperci, avand dublu efect: preparatel