Sculpturi in margarina, haine comestibile, picturi din salam si sunculite, nuduri din aluat pufos si ciocolata, torturi in forma de purcei la tava si raci, bezele in forma de oase, castele din gelatina si aspic. Acestea au fost cateva din exponatele Societatii pentru Mancare Experimentala.
Societatea pentru Mancare Experimentala este o organizatie infiintata in Marea Britanie de un grup de maestri bucatari, considerati printre cei mai creativi si inventivi in acest moment. Expozitia de arta culinara s-a derulat sub motto: "Mancare cum nu ai mai vazut pana acum".
Societatea pentru Mancare Experimentala are scopul de a promova mancarea ca o alta forma de arta, care sa dovedeasca ca este mai mult decat ceva bun pentru inghitit. Expozitia a fost o demonstratie a ceea ce se poate face din ingrediente banale, atunci cand gastronomia se intalneste cu imaginatia, stiinta si arta. Arta culinara este din ce in ce mai mult considerata o arta in sine si un mijloc de comunicare.
Expozitia a prezentat sculpturi in margarina si din aluat, nuduri de ciocolata.
Tablouri din sunculita, salam, legume si fructe, dar si palate din gelatina.
Spectacol au facut si prajiturile macabre: bezelele cu sos de visine si tortul cu lumanari din "degetele".
Unul dintre cele mai admirate exponate a fost tortul in chip de purcel de lapte.
Sculpturi in margarina, haine comestibile, picturi din salam si sunculite, nuduri din aluat pufos si ciocolata, torturi in forma de purcei la tava si raci, bezele in forma de oase, castele din gelatina si aspic. Acestea au fost cateva din exponatele Societatii pentru Mancare Experimentala.
Societatea pentru Mancare Experimentala este o organizatie infiintata in Marea Britanie de un grup de