Federaţia Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Brăila face apel către prefectul judeţului,preşedintele Consiliului Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi către alţi factori responsabili să se implice în rezolvarea situaţiei periculoase în care se află Brăila, ştiut fiind că, în două - trei zile, unda de compuşi toxici va ajunge în zona noastră.
Prin intermediul mass-mediei, reprezentanţii FUAP au adresat o "scrisoare deschisă" în care îşi exprimă nemulţumirea şi dezacordul faţă de modul în care tratează autorităţile judeţului posibilele efecte dezastruase pentru Brăila ale accidentului ecologic produs în Ungaria la începutul acestei săptămâni.
Aceştia îşi exprimă de asemenea îngrijorarea pentru locuitorii Brăilei, pentru care Dunărea este sursa principală de apă potabilă.
Reacţia survine declaraţiilor făcute pentru "Adevărul de Seară" de prefectul judeţului, Dumitru Popa şi de şeful Sistemului de Gospodărie a Apelor, vizavi de măsurile de la nivel local pentru minimizarea efectelor undei de poluare ce vine din Ungaria.
În trei zile "moartea roşie" ajunge pe Dunăre la Brăila. Autorităţile speră ca substanţele toxice să se dilueze fiindcă 200.000 de oameni beau apă din fluviu
"Nu este posibil ca cetăţenii urbei să citească în presa locală declaraţii, demne de anii 1810, de genul - Serviciul de Gospodărire a Apelor din Brăila susţine că nu deţine niciun neutralizant pentru compuşii toxici care vin pe Dunăre - sau că - prefectul se lamentează spunând senin doar că dacă ajunge e grav, unda conţine mult aluminiu. Dacă sunt probleme instituim comandamentul de urgenţă, chemăm oamenii care se pricep la asta.
Nu înţelegem atitudinea factorilor responsabil , cel puţin la nivel de judeţ, în momentul când dau astfel de declaraţii în loc să ia, în regim de urgenţă, măsurile ce se impun, mai ales că valorile de arsenic şi mercu