Moaştele făcătoare de minuni au fost scoase pe catafalc cu patru zile înaintea hramului. Pelerinii care nu pot ajunge la Iaşi în aceste zile pot să viziteze pagina de Facebook a Sfintei Parascheva, care are peste 5.000 de fani.
VEZI AICI CONTUL DE PE FACEBOOK!
Creştini din toate colţurile ţării au început de ieri dimineaţă să vină la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a lua parte la unul dintre cele mai importante pelerinaje din România. Moaştele Sfintei Parascheva au fost depuse ieri, pe catafalc, în curtea catedralei.
Mai citeşte şi:
25 de curiozităţi despre Facebook la muncă
„Muncim în timpul săptămânii, aşa că am venit în weekend. Cu ocazia asta am stat numai două ore la rând, faţă de alţi ani, când am stat şi 22 de ore", a explicat Lidia Ionel, care a adus-o la catafalc şi pe nepoţica de vârsta grădiniţei.
În preajma raclei, oamenii se caută prin buzunare după icoane sau orice obiect personal cu care să atingă sfintele moaşte şi să obţină binecuvântarea Cuvioasei. La căpătâiul Sfintei, cei mai mulţi oameni se roagă pentru sănătate, pentru familie şi înţelepciune. Credincioşii ajunşi la Iaşi au, însă, anul acesta şi alte griji, la fel de mari.
Până ieri la ora 21.00, aproape 20.000 de credincioşi au trecut pe la moaştele Sfintei Parascheva. Spre seară, circa 6.000 de oameni au participat la „Calea Sfinţilor“, o procesiune religioasă prin care racla sfântă este scoasă din Mitropolie şi purtată pe străzile Iaşiului.
„Am amenajat culoarul pentru pelerini, dar momentan nu a fost nevoie să închidem decât o stradă. Ne aşteptăm să închidem şi celelalte artere din zonă pe 13-14 octombrie. Momentan avem 200 de jandarmi la datorie, urmând ca la Hram să mai vină 150 de jandarmi de la Bacău", a declarat Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.
Se închină la Sfântă pe Fac