Cu ocazia Bienalei Tinerilor Artişti, Palatul Ştirbei, o clădire impunătoare, cu o arhitectură deosebită, dar aflat acum într-o stare avansată de degradare, poate fi vizitat atât în subsol, cât şi în spaţiile de la parter, etaj şi mansardă până la 7 noiembrie.
Patrimoniul Capitalei „plânge“ la Paris
"Nosferatu, simfonia groazei" rulează pe muzică live la Muzeul Naţional de Artă al României
Portretul lui Dracula, prezentat în premieră la Bucureşti
Pe zidurile clădirii din Calea Victoriei 107, îmbibate de igrasie, precum şi în subsolul care arată ca un decor de film horror, tinerii artişti au aşezat tablouri, fotografii şi instalaţii video.
Fotografii: Lucian Muntean
Bienala Tinerilor Artişti este organizată de Fundaţia Culturală META, în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest şi Institutul Cultural Român.
Sub titlul “Police the police”, ediţia din 2010 testează tensiunea care se creează între două noţiuni problematice: supravegherea şi subvegherea. Expoziţia din acest an va cuprinde două secţiuni noi: film şi fotojurnalism.
Palatul Ştirbei a fost ridicat în prima jumătate a secolului al 19-lea. În perioada 1849-1854 a funcţionat ca palat domnesc, iar apoi, până în 1948, ca reşedinţă a familiei Ştirbei-Bibescu.
Între 1982 şi 1994 a adăpostit Muzeul Ceramicii şi Sticlei, iar din 2005 a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Popescu, CEO al Petrolexportimport.