Chelu este acuzat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a încercat şi a reuşit, prin diverse firme, să obţină controlul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri. El este obligat să vândă acţiunile până rîmâne cu mai puţin de 1%.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a respins lui Cătălin Chelu şi firmelor deţinute de acesta sau cu care acţionează concertat contestaţiile privind pragul de deţinere la SIF-uri şi a decis să menţină ordonanţa care îl obligă pe omul de afaceri să-şi reducă participaţiile sub 1% din capitalul SIF Transilvania si SIF Banat Crisana.
Chelu deţinea concertat, potrivit datelor furnizate dee Depozitarul central, 9,16% din SIF Transilvania şi 1,77% din SIF Banat Crişana.
CNVM l-a obligat la începutul lunii august să-şi reducă pachetele la 1% în termen de 90 de zile, respectiv până pe 5 noiembrie.
Omul de afaceri din Galaţi a mai fost avertizat cu privire la încălcări ale regulamentelor CNVM, înăa nu a primit niciodată amendă, cu toate că nu s-a conformat ordonanţelor Comisiei.
Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni.
CITEŞTE ŞI:
Top "Forbes 500 miliardari": Cel mai bogat gălăţean este Cezar Rapotan