Moment mult-aşteptat : luni, 11 octombrie, începe ancheta judiciară în cazul atentatelor soldate cu 52 de morţi, plus cei patru kamikaze, care au vizat transporturile publice din Londra, pe 7 iulie 2005. Ancheta nu este un proces şi nici o persoană nu va fi condamnată la final, dar ea este prezidată de un judecător, care va trebui să determine circumstanţele în care s-a petrecut drama, explică AFP.
Moment mult-aşteptat : luni, 11 octombrie, începe ancheta judiciară în cazul atentatelor soldate cu 52 de morţi, plus cei patru kamikaze, care au vizat transporturile publice din Londra, pe 7 iulie 2005.
Ancheta nu este un proces şi nici o persoană nu va fi condamnată la final, dar ea este prezidată de un judecător, care va trebui să determine circumstanţele în care s-a petrecut drama, explică AFP.
Mai mult, dezbaterile publice se vor referi în particular la acuzaţiile formulate împotriva Poliţiei şi serviciilor de informaţii. Ancheta este rezultatul unei campanii a supravieţuitorilor şi familiilor victimelor.
Patru bombe au explodat pe 7 iulie 2005, dintre care trei la metrou şi una într-un autobuz. Familiile intenţionează să folosească ancheta, pentru a-i întreba pe responsabilii cu securitatea de ce nu i-au oprit la timp pe atacatori, deşi aceştia erau sub supraveghere, de la începutul lui 2004.
Conform documentelor depuse pentru anchetă, Poliţia ar fi descoperit după atacuri că avea din 1986 amprentele unui dintre kamikaze.
Pe de altă parte, 17 dintre persoanele decedate nu au murit pe loc, iar una dintre ele ar fi supravieţuit 40 de minute.
Un raport cu rezultatele anchetei nu ar urma să fie publicat mai devreme de anul viitor. Andreea Pietroşel, despre ancheta în cazul atentatelor din Londra.
Moment mult-aşteptat : luni, 11 octombrie, începe ancheta judiciară în cazul atentatelor soldate cu 52 de morţi, plus cei patru kami