Nelu Stoica se ocupă de lumini şi de sonorizarea spectacolelor de la Casa de Cultură, de aproape 40 de ani. Acesta proiectează şi filme, iar în timpul liber face taximetrie.
Ion Stoica a început să lucreze ca proiecţionist la vârsta de 19 ani, la cinematograful din oraş. „Din ’69 până în ’72, am proiectat filmele de la Cinema Patria. Acum nemaiavând cinematograf în Alexandria, mă ocup de filmele care se mai dau la Casa de Cultură”, explică proiecţionistul. După ce a plecat de la „Patria” a venit la Casa de Cultură a Sindicatelor, care era încă în şantier. Aici s-a angajat ca electrican şi se ocupă de aproape 40 de ani de iluminarea şi sonorizarea spectacolelor. „Aici era încă şantier când am venit eu; nu erau uşi, nu aveam ferestre. Un an mai târziu s-a făcut inaugurarea cu o conferinţă judeţeană a P.C.R. De atunci a început activitatea culturală şi politico-ideologică, bineînţeles, la Casa de Cultură. Veneau spectacole din toată ţara aici, din Bucureşti, din Piteşti a venit formaţia Savoy. Au ajuns aici multe trupe de elită. Fiind o sală nouă şi frumoasă eram vizitaţi foarte des”, povesteşte electricianul.
Amintiri cu Dinică şi Beligan
Acesta îşi mai aminteşte de marile trupe de teatru care s-au urcat pe scena Casei de Cultură din Alexandria, cum ar fi trupele teatrelor: Nottara, Bulandra, Naţional. Nelu Stoica are amintiri frumoase şi cu greii teatrului românesc, Radu Beligan şi regretatul Gheorghe Dinică. „Cu Dinică şi Radu Beligan ne-am strâns să ne cinstim după un spectacol, iar după ora 12 se stingea lumina, că se făceau economii atunci, şi am stat la lumina felinarului să ascult poveştile celor doi maeştrii. Acum doi ani când au venit ultima oară cu spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr”, Beligan glumea spunând <