Învăţătoarea a organizat numeroase acţiuni umanitare de ajutorare a copiilor care n-au parte de dragoste părintească.
Maria Gârbovean predă la Colegiul „Jean Monnet" din Ploieşti şi are peste 30 de ani de experienţă la catedră. „Vin din inima Ardealului, pe care l-am părăsit pentru zona Prahovei. Pe vremea aceea, ne trimiteau în alte regiuni ca să nu prindem rădăcini într-un loc anume. Despărţirea de părinţi, de casa natală a fost dureroasă. Ai mei m-au îndemnat să aleg calea pedagogiei. Provin dintr-o familie săracă. Nu avem cărţi de citit, iar Liceul pedagogic a fost poarta mea spre lume", povesteşte dascălul.
Şi-a dorit foarte mult să aibă un copil. „Dumnezeu nu mi l-a dat. Îi mulţumesc, însă, pentru cei peste 300 de elevi, de-a lungul carierei de cadru didactic. Copiii de la clasă sunt fericirea vieţii mele. Pentru ei mă trezesc dis-de-dimineaţă cu bucuria revederii, şi plâng în vacanţe de dorul lor", mărturiseşte cadrul didactic.
Maria Gârbovean este un dascăl exigent, dar elevii o respectă şi nu-i ies din cuvânt. „Sunt căutată de părinţi, motiv pentru care am 35 de copii la clasă. Nu are importanţă că sunt mai mulţi decât ar trebui, am timp pentru fiecare", susţine ploieşteanca.
Pentru a-i educa să fie săritori la problemele celor din jur, învăţătoarea a organizat numeroase acţiuni umanitare de ajutorare a copiilor năpăstuiţi de soartă, care nu au partea de dragoste părintească. „Am fost la Valea Plopului, la părintele care are în grijă zeci de copii orfani. Le-am dus hăinuţe, rechizite, dulciuri, pe care le-am strâns de la elevi. Elevii mei îşi dau seama astfel ce înseamnă omenia, bunătatea, şi că ar trebui să mulţumească Celui de Sus pentru că au familii iubitoare", a mai spus Maria Gârbovean.
Care credeţi că este sursa violenţei în şcoli?
Părinţii nu mai au bani, sunt şomeri, se ceartă, se iau la bătaie, efectiv nu mai au c