Ştirile despre crime au un loc relevant în buletinele de ştiri italiene, astfel încât se creează adevărate „cazuri naţionale". Italienii îşi pun problema dacă aşa trebuie să fie televiziunea sau nu.
Televiziunea italiană (în general) se pare că a atins un punct sensibil şi este analizată şi întoarsă pe toate părţile în această perioadă.
Citeşte şi:
VIDEO O mamă din Italia a aflat, în direct, că fiica sa a fost ucisă de unchiul ei
Italia în stare de şoc: „Am violat-o după ce am ucis-o!"
Mantova: O româncă şi-a ascuns copilul nou-născut în maşina de spălat
Cutia Pandorei a fost deschisă de publicarea datelor auditel din seara găsirii adolescentei Sarah Scazzi: peste patru milioane de spectatori (30%). Motiv de analiză; ce amploare au crimele în telejurnalele italiene?
OTV-ul lor
Spectatori „antrenaţi" ai OTV-ului, românii se uită circumspect la modul în care italienii îşi critică acum televiziunea. Totul pleacă de drama adolescentei Sarah Scazzi, ucisă şi apoi violată de propriul unchi. Deznodământul cazului a coincis cu o transmisie în direct în care se aflau mama adolescentei, o mătuşă şi verişoara ei. Mai exact soţia şi fiica „monstrului".
Public pentru o crimă
Iniţial s-a mers pe ideea că realizatoarea transmisiunii care se ocupă de dispăruţi „Chi l'ha visto?" a avut noroc. Născut dintr-o tragedie, dar noroc. Publicarea datelor auditel pentru seara respectivă a schimbat însă echilibrul comentariilor pro şi contra. Emisiunea a strâns în faţa televizoarelor peste patru milioane de spectatori. Şi atunci italienii îşi pun problema dacă ştirile despre crime nu ocupă prea mult spaţiu din telejurnale.
Citeşte AICI ce procent au ştirile despre crime în buletinele de ştiri italiene şi de câte ori au fost difuzate ştiri cu Mailat în „prime time”