Situaţia şubredă a sistemului medical în ansamblu şi starea precară în care se află majoritatea maternităţilor din România le determină pe tot mai multe gravide să nască în afara ţării. Aparatura performantă, condiţiile de care beneficiază pacientele şi grija oferită de cadrele medicale sunt avantaje ce cântăresc mult în alegerea unui spital din străinătate.
„Sunt nevoită să stau prin spitalele de stat din România, unde condiţiile sunt jalnice şi unde, în loc să mă gândesc la mine şi la copil, ar trebui să am grijă să-mi ţin poşeta aproape ca să strecor atenţii la tot personalul. Şi asta în condiţiile în care oricum plătesc asigurare medicală", se plânge Andreea S.
Mai citeşte şi:
Dau un ban, dar scapă de pericolele din spital/ Vezi aici serviciile şi discount-urile oferite de clinicile private
Mămicile cu bebeluşi de 10: prematur născut în 10.10.2010 la ora 07.10
Autoritățile competente sunt mute și surde la suferința mamei îndoliate
Revoltă generală împotriva deciziei de tipul „mortul e de vină”, la Oradea
EXCLUSIV Cum s-a adaptat Dana Războiu la viaţa din Viena: „Numai menajera, româncă, mi-a cerut 1.600 de euro pe lună”
Problemele pe care le invocă gravidele se referă în primul rând la aspectul financiar, însă condiţiile şi lipsa de grijă din maternităţile româneşti sunt motivele principale care le determină să apeleze la spitalele din străinătate. Multe dintre ele, mai ales cele din vestul ţării, aleg Ungaria.
„Condiţiile în Ungaria sunt indiscutabil mai bune faţă de ce am văzut eu la Timişoara, Oradea şi Arad", spune Iulia N. Multe gravide din România merg la Seghedin (Szeged) sau Debreţin (Debrecen). „Condiţiile sunt bune şi personalul e foarte drăguţ, ceea ce contează mult în momentele acelea.
Medicul se ocupă de actele spitalizării, care este plătită prin cardul european de săn