UPDATE: Astazi, la ora 16.00, va avea loc o şedinţă de Guvern pentru a se anunţa, în mod oficial, asumarea răspunderii pe acest act normativ.
Coaliţia a decis luni seara ca Executivul să-şi asume răspunderea în Parlament pe Legea Educaţiei, a declarat pentru Gândul Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, Executivul urmează să ia decizia asumării răspunderii pe legea educaţiei în şedinţa de miercuri, după care vor fi urmate procedurile parlamentare.
Aceeaşi procedură va fi urmată săptămâna viitoare, când Guvernul intenţionează să ia decizia angajării răspunderii pe proiectul legii salarizării unitare.
Sursele participante la şedinţa coaliţiei au apreciat că, angajându-şi răspunderea de două ori, Guvernul oferă opoziţiei posibilitatea să vină cu două moţiuni de cenzură pe legea educaţiei şi legea salarizării şi mai dă dreptul la o a treia moţiune de cenzură. "Aceasta arată că Guvernul are foarte mare încredere în majoritatea parlamentară. Opoziţia nu vrea să-şi asume răspunderea guvernării, ci face doar un joc de imagine", au apreciat sursele.
Premierul Emil Boc a menţionat, după consultările de luni de la Palatul Cotroceni, că printre temele discutate cu şeful statului s-au numărat reexaminarea legii pensiilor, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare a personalului bugetar, probleme legate de legea accelerării proceselor judiciare, precum şi de absorbţia fondurilor europene şi privatizări. "Din perspectiva priorităţilor legislative, punctul nostru de vedere a fost acela al urgenţei adoptării actelor normative despre care am vorbit", a spus Emil Boc.
El a adăugat că, de asemenea, cu "maximă urgenţă şi responsabilitate", trebuie adoptate în perioada următoare, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare, legea care vizează