În perioada 7-10 octombrie, municipiul Reghin a găzduit ediţia a IV-a a întâlnirilor culturale internaţionale “Ars Maris”, eveniment organizat de Asociaţia Culturală “Ars Maris”, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Reghin, Casele de Cultură “George Enescu” şi Eugen Nicoară” din Reghin şi Fundaţia Bienală Internaţională de Grafică Cluj.
Ediţia din acest an a debutat joi, 7 octombrie, în Sala Festivă a Primăriei Reghin, cu deschiderea oficială, urmată apoi de expoziţia internaţională de grafică “Fantasticul” şi expoziţia foto “Oraşul” de Budai Istvan. Programul zilei de joi a continuat cu expoziţia de pictură semnată de Varga Andrei Marius şi momentul teatral “Veşnicul Caragiale”, găzduit de Casa de Cultură “Eugen Nicoară”. A doua zi a întâlnirilor culturale internaţionale “Ars Maris”, au continuat în clubul “David” din Reghin, cu proiecţii de film (“The Eyekiller” de Kislaki Ruben) completate cu recitaluri de poezie, lansări de carte şi concursuri de creaţie literară.
Sâmbătă, 9 octombrie, artistul plastic reghinean Simion Moldovan, şi-a expus lucrările în cadrul unei expoziţii găzduite de Casa de Cultură “Eugen Nicoară”, după care, programul final “Ars Maris” s-a mutat la Casa de Cultură “George Enescu”, pentru decernarea marelui trofeu “Ars Maris” 2010.
Opera “Carmen de Bizet”, în interpretare originală
Unul din momentele speciale ale ediţiei din acest an a întâlnirilor “Ars Maris”, l-a reprezentat concertul susţinut de ansamblul de percuţie condus de Grigore Pop, un concert extraordinar, adaptare după opera Carmen de Bizet, într-o manieră originală. “Este o mare satisfacţie pentru noi să prezentăm acest concert, deoarece ansamblul de percuţie din cadrul Academiei de Muzică din Cluj are o activitate de 35 de ani. Am pregătit un program, o capodoperă a muzicii de operă şi anume opera Carmen de Bizet, prelucrată de către unu